11 juli 2007

Litorina Kapital säljer sitt innehav i SWE-DISH Satellite Systems AB

Ett konsortium lett av Litorina Kapital har idag sålt 100% av aktierna i SWE-DISH Satellite System, en världsledande leverantör av mobil satellitkommunikations-utrustning och relaterade tjänster för bredbandsapplikationer, till Datapath Inc., för $56 miljoner. Försäljningen innebär en avkastning på 4 gånger investerat kapital för Litorinas andra fond.

Ett konsortium lett av Litorina Kapital har idag sålt 100% av aktierna i SWE-DISH Satellite Systems (“SWE-DISH”) till Datapath Inc, med huvudkontor i Duluth, Georgia, USA. Datapath erbjuder satellit- och trådlösa kommunikationsnätverk globalt och har en stark position på marknaden för militär satellitkommunikation i USA.

Litorina Kapital investerade i SWE-DISH i april 2000 och sedan dess har bolaget växt organiskt med 27% per år. 2006 omsatte bolaget MSEK 286 och man har kontor i Stockholm, Washington, London, Hong Kong och Dubai och bedriver försäljning och support via lokala representanter och agenter världen över.

“Vi är mycket nöjda med försäljningen av SWE-DISH till Datapath”, sager Harold Kaiser, Managing Partner på Litorina Kapital. ”Ledningen har med stöd av Litorina framgångsrikt genomfört ett antal strategiska och operationella aktiviteter för att ta Bolaget till dess nuvarande nivå. Affären bekräftar att SWE-DISH är världsledande inom sin nisch och vi är övertygade om att SWE-DISH kan fortsätta utvecklas positivt i sin nya industriella miljö.”

För ytterligare information, kontakta:

Harold Kaiser
Managing Partner, Litorina Capital Advisors
Tel: +46 8 545 181 84, +46 708 54 38 00
E-post: harold@litorina.se