30 juni 2010

Litorinas portföljbolag Semantix förvärvar Tamarind

Semantix, Nordens ledande språk- och kommunikationstjänsteföretag, förvärvar Tamarind, en framstående och välrenommerad leverantör av översättningstjänster i Sverige. Genom förvärvet befäster Semantix ytterligare sin ledande position på översättningsmarknaden i Sverige.

Tamarind grundades för 21 år sedan och har vuxit till att bli ett av Sveriges ledande översättningsföretag inom sin nisch med kunder dels inom offentlig sektor, dels bestående av svenska och internationella företag, med behov av kvalificerade översättningstjänster.

”Tamarind har en stark ställning inom översättning i Sverige och har precis som Semantix fokuserat på kunden och kvalitén i kunderbjudandet. Marknaden för översättningstjänster befinner sig i stark tillväxt till följd av bland annat globaliseringen och ökade krav från både myndigheter och företag avseende professionell kommunikation och informationsbehandling. Vi är därför glada över att nu kunna förvärva Tamarind, då detta innebär att vi stärker vår marknadsledande position ytterligare. Genom utbyte av kompetens, nätverk och kundrelationer mellan Semantix och Tamarind skapas goda förutsättningar för fortsatt organisk tillväxt för Semantix och verksamhetsområdet översättning”, säger Anders Uddfors, VD för Semantix.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Uddfors
Semantix, VD
Tel: 0703-77 48 04
E-post: anders.uddfors@semantix.se

Lars Verneholt
Litorina, Partner
Tel: 0733-86 92 07
E-post: lars.verneholt@litorina.se

Semantix är Nordens ledande leverantör av kvalificerade språk- och kommunikationstjänster. Semantix erbjuder tolkning, översättning, utbildning och skribenttjänster. Koncernen omsätter över 300 miljoner kronor och har omkring 170 anställda samt över 6 500 språkleverantörer spridda över hela världen. Företagets svenska kontor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Uppsala och Umeå. I Finland har Semantix kontor i Helsingfors och Uleåborg. Semantix kontor i Norge finns i Stavanger, Trondheim och Hamar. I dagens Semantix återfinns erfarenhet och kompetens från flera välkända mindre varumärken som alla har tagit med sig sin specialistkompetens in i Semantix, till exempel inom juridik, medicin och teknik. Läs mer på www.semantix.se

Litorina, grundat 1998, är ett private equity-bolag som fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla mindre och medelstora företag i Norden tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder en bred och djup kompetens genom egen organisation samt genom sitt nätverk av industriella rådgivare. Litorina Capital Advisors AB agerar som investeringsrådgivare åt Litorinas tredje fond, Litorina Kapital III LP, vilken nu investerar aktivt. Bakom Litorina står ett antal långsiktiga och välrenommerade institutioner som tillsammans investerat cirka 2,3 miljarder kronor i Litorinas tre fonder. Läs mer på www.litorina.se