26 augusti 2013

Kontorsvaruhuset Gullbergs förvärvar Herman Anderssons i Karlstad

Kontorsvaruhuset Gullbergs moderbolag Scandinavian Office Group AB har tecknat en överenskommelse om att från Katti Hermansson och Per Ericsson förvärva Herman Anderssons Bok- och Kontorsvaruhandel AB i Karlstad. Bolaget finns i dag på Våxnäs i Karlstad, har nio anställda och omsätter ca 13 MSEK på årsbasis.

Affären förväntas genomföras i början på fjärde kvartalet 2013 då avsikten är att Katti Hermansson också tillträder som Kontorsvaruhusets Gullbergs regionala försäljningschef i Värmland.

”Det känns fantastiskt bra att kunna välkomna en så anrik och välrenommerad verksamhet som Herman Anderssons in i vår växande företagsgrupp. Herman Anderssons har ett sortiment och kundfokus som kompletterar oss väldigt väl och tillsammans blir vi ännu starkare i Karlstad med omnejd. Det ska också bli väldigt spännande att fortsätta arbeta tillsammans med Katti för att utveckla affären ytterligare”, säger Mats-Ola Schulze, försäljningsdirektör Kontorsvaruhuset Gullbergs.

”Branschen förändras snabbt och som familjeföretagare i fjärde generationen är jag glad över att Herman Anderssons får bli en del av ett företag som delar vår syn på lokal närvaro, långsiktiga relationer och en ambition att utveckla affären”, säger Katti Hermansson, VD och delägare Herman Anderssons Bok- och Kontorsvaruhandel AB.

Sedan tidigare har Kontorsvaruhuset Sverige AB en likartad verksamhet i Karlstad.

Frågor besvaras av:

Mats-Ola Schulze, 070 569 98 10, försäljningsdirektor Kontorsvaruhuset Gullbergs
Katti Hermansson, 070 340 99 22, VD och delägare Herman Anderssons

Scandinavian Office Group AB är moderbolag i en koncern bestående av i huvudsak Gullbergs Kontorscenter AB, Kontorsvaruhuset Sverige AB och KM Pack i Helsingborg AB. Gullbergs och Kontorsvaruhuset bedriver verksamhet under det gemensamma namnet Kontorsvaruhuset Gullbergs. Koncernen har en årsomsättning om ca 1 100 mkr och bedriver verksamhet på ett 40-tal orter från Luleå i norr till Trelleborg i söder.