21 februari 2013

Kontorsvaruhuset och Gullbergs går samman och bildar Kontorsvaruhuset Gullbergs

Genom ett samgående mellan Gullbergs och Kontorsvaruhuset bildas Kontorsvaruhuset Gullbergs, en av Sveriges ledande leverantörer av kontors- och förbrukningsvaror samt relaterade tjänster till såväl företagskunder som offentlig sektor. Den nya koncernen kommer att vara rikstäckande, omsätta ca 1,1 miljarder kronor och ha ca 500 medarbetare.

”Passformen mellan Kontorsvaruhuset och Gullbergs är i det närmaste perfekt, såväl geografiskt som i sättet att göra affärer. Med den kraft som nu skapas i en avsevärt större struktur etablerar vi en ännu starkare leverantör av kontors- och förbrukningsvaror samt relaterade tjänster till företagskunder över hela landet. Kontorsvaruhuset Gullbergs ska vara det naturliga valet för en lokal, personlig och innovativ service.” – koncernchef Tomas Bergström.

”Kontorsvaruhuset har under de sista 20 åren haft en fantastisk utveckling och är idag den ledande leverantören av kontorsvaror i norra Sverige. I takt med att branschen ytterligare konsolideras är det glädjande att kunna medverka till att Kontorsvaruhuset blir en del av ett svenskt alternativ till de utländska jättarna på den här marknaden.” – Carl Lindgren, ägare av Kontorsvaruhuset.

”Litorina är som huvudägare oerhört entusiastiska över bildandet av Kontorsvaruhuset Gullbergs och vi ser fram emot att tillsammans med övriga delägare stödja en fortsatt utveckling av företaget.” – Paul Steene, Partner på Litorina Capital Advisors, investeringsrådgivare åt Litorina IV.

Med en fortsatt multikanalstrategi bestående av ett 40-tal butiker över hela landet, fler än 130 fältsäljare, effektiv e-handel samt kundtjänst kommer Kontorsvaruhuset Gullbergs att fortsätta erbjuda en lokalt förankrad och personlig service med ett brett sortiment till ca 60 000 kunder inom privat och offentlig sektor runt om i Sverige.

Samgåendet genomförs genom att Scandinavian Office Group AB, moderbolag till Gullbergs Kontorscenter AB, har tecknat en överenskommelse om att från entreprenören Carl Lindgren förvärva Kontorsvaruhuset Sverige AB. Slutförande av affären planeras till början av april 2013. Koncernchef och verkställande direktör för Kontorsvaruhuset Gullbergs blir Tomas Bergström. Mats-Ola Schulze och Anders Thelenius, idag VD i Gullbergs respektive Kontorsvaruhuset, blir båda vice verkställande direktörer i den nya koncernen.

Carl Lindgren, Anders Bogren, Fredrik Paulsson och Litorina, ett private equity-bolag med fokus på Sverige, är huvudinvesterare i Scandinavian Office Group AB. Ordförande i bolagets styrelse är Michael Andersson, bl. a. VD för Svanströmsgruppen 2001-2011.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tomas Bergström, 070-317 8092, koncernchef, Scandinavian Office Group AB
Paul Steene, 070-931 0332, Partner, Litorina Capital Advisors AB

Scandinavian Office Group AB, med huvudkontor i Stockholm, är moderbolag till Kontorsvaruhuset Gullbergs som är en av Sveriges ledande aktörer inom försörjning av kontors- och förbrukningsvaror samt relaterade tjänster till företagskunder. Bolaget har idag ett 40-tal butiker vilka, tillsammans med fältsäljare, kundtjänst och e-handelsplattform försörjer ca 60 000 kunder inom privat och offentlig sektor över hela Sverige. I Scandinavian Office Group ingår även KM Pack i Helsingborg AB som är en svensk leverantör av emballage och förpackningslösningar till företagskunder över hela landet. Scandinavian Office Group har ca 500 anställda och omsätter 1,1 miljarder kronor. För mer information, se www.gullbergs.se, www.kontorsvaruhuset.comoch www.kmpack.com.

Litorina, grundat 1998, är ett private equity-bolag som fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla primärt svenska företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder en bred och djup kompetens genom egen organisation samt genom sitt nätverk av industriella rådgivare. Litorina Capital Advisors AB agerar som investeringsrådgivare åt Litorinas fonder. Bakom Litorina står ett antal långsiktiga och välrenommerade institutioner som tillsammans har investerat cirka 4,8 miljarder kronor i Litorinas fyra fonder.