28 oktober 2015

Euroflorist förvärvar iFlorist

Euroflorist förstärker sin position på den engelska marknaden genom ett förvärv av iFlorist, det tredje största floristnätverket i England som driver e-handelsplatserna iFlorist, iHampers och Flowerfete.

Euroflorist är verksamt i 12 länder och har sin största marknad i England, tätt följt av Sverige. 2010 gick Euroflorist in på den engelska marknaden genom att förvärva eFlorist, vars onlineverksamhet har vuxit med 20% per år sedan dess. Med förvärvet av iFlorist ökar Euroflorist sin ordervolym med ca 30% i England samt stärker sitt leveransnätverk av florister.

”Vi har haft en fantastisk tillväxt i England de senaste fem åren och det här är ett förvärv som stärker vår position ytterligare på den engelska marknaden. Bl.a. har iFlorist en väl utvecklad företagsförsäljning som vi kan vidareutveckla i andra marknader. Dessutom kan vi genom att inkorporera deras e-handel i vår miljö skapa synergier som påverkar vårt EBITDA positivt”, säger Jesper Kärrbrink, vice styrelseordförande på Euroflorist.

För ytterligare information, vänligen kontakt:

Jesper Kärrbrink, +46 705362636, vice styrelseordförande på Euroflorist

Euroflorist är Europas ledande online företag inom blomster- och gåvoförmedling med verksamhet i tolv europeiska länder. Euroflorist levererar årligen miljontals blomsterbud och presenter till privatpersoner och företag via sina ca 7,000 anslutna blomsterbutiker. Euroflorist grundades 1982 och har vuxit internationellt genom egen etablering och förvärv av blomsternätverk. Euroflorist erbjöd blomsterförmedling via Internet redan 1995 och en stor del av tillväxten de senaste 15 åren har drivits av onlineförsäljningen som idag utgör ca 60% av omsättningen och är snabbt växande.