22 december 2015

Litorina investerar i CarpetVista

Litorina IV förvärvar majoriteten av aktierna i CarpetVista, en världsledande aktör inom försäljning av mattor på internet. CarpetVista erbjuder ett brett sortiment bestående av fler än 35 000 unika mattor, som sträcker sig från maskintillverkade till exklusiva handknutna mattor. Det breda sortimentet kombinerat med förstklassig kundservice och effektiv logistik har resulterat i nöjda kunder över hela världen. Bolagets grundare Hossein Sadr och Ludvig Friberger kvarstår som betydande ägare tillsammans med Litorina.

CarpetVista grundades 2005 i Malmö av Hossein Sadr och Ludvig Friberger och har sedan dess vuxit till att omsätta över 200 miljoner kronor per år. Bolaget har hittills fokuserat sin marknadsföring på Europa och viktiga marknader idag är Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Norden. Försäljningen sker genom egna webbutiker som når kunderna på 18 olika språk. CarpetVista står själva för design och utveckling av merparten av bolagets produkter och inköp görs företrädelsevis i Turkiet, Indien, Pakistan och Iran via egna lokala inköpsorganisationer. Verksamheten bedrivs huvudsakligen från huvudkontoret i Malmö med hela värdekedjan under ett tak där bolaget hanterar inköp, produktutveckling, marknadsföring, webutveckling, kundservice, centrallager och logistik.

Som ett led i att stötta bolaget i sin fortsatta tillväxt utökas bolagets styrelse med Nils Vinberg som ordförande, Jesper Kärrbrink och John Womack, med expertis inom on-line respektive ESG, samt representanter från Litorina.

”Samarbetet med Litorina ger oss möjlighet att ytterligare fokusera på det vi brinner för vilket är att utveckla bolaget vidare och nå ännu fler kunder” säger Ludvig Friberger, delägare och VD för CarpetVista.

”Litorina har ett tydligt track-record av att bygga starka organisationer och ta bolag till nästa nivå” säger Hossein Sadr, delägare och affärsutvecklare i CarpetVista. ”Vi ser fram emot ett fruktsamt samarbete.”

”CarpetVista har etablerat en stark position på den internationella marknaden för försäljning av mattor online. Vi är imponerade av bolagets förmåga att kombinera stark organisk tillväxt med en god lönsamhet” säger Paul Steene, Partner på Litorina Capital Advisors, investeringsrådgivare åt Litorina IV. ”Vi är mycket glada över att Hossein och Ludvig har valt Litorina som sin partner i den fortsatta utvecklingen av CarpetVista”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Paul Steene, 08 – 545 181 88, Partner, Litorina Capital Advisors
Ludvig Friberger, 0733 – 16 74 12, VD, CarpetVista
Hossein Sadr, 0708 – 190 190, CarpetVista

CarpetVista, grundat 2005, är den ledande aktören inom försäljning av mattor på internet. Bolaget har huvudkontor och centrallager i Malmö och erbjuder Europas bredaste utbud av unika hand- och maskinknutna mattor i sitt sortiment som säljs internationellt till marknader som Tyskland, Frankrike Nederländerna och Norden genom egna webbutiker. För mer information, se www.carpetvista.se.

Litorina, grundat 1998, fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder en bred och djup kompetens genom egen organisation samt genom sitt nätverk av industriella rådgivare. Litorina Capital Advisors AB agerar som investeringsrådgivare åt Litorinas fonder. För mer information, se www.litorina.se.