3 juni 2016

Fresks förvärvar XL-BYGG Forsells

Fresks fortsätter att expandera genom att förvärva Forsells Bygg & Marin i Bollnäs AB som under varumärket XL-BYGG Forsells driver två verksamheter i Bollnäs samt Söderhamn.

XL-BYGG Forsells har en väletablerad marknadsposition i Bollnäs samt Söderhamn med tydligt fokus mot proffskunder. Förvärvet av Forsells är det första förvärvet efter Litorina gick in som majoritetsägare i Fresks i februari och är ett led i den fortsatta tillväxtresan för bolaget.

”XL-BYGG Forsells har på ett imponerande sätt haft en stark omsättningstillväxt i kombination med god lönsamhet, och är dessutom geografiskt placerat relativt nära Fresks befintliga verksamheter” säger Leif Lindholm, VD på Fresks Group. ”XL-BYGG Forsells med drygt 20 medarbetare och en omsättning på över 90 mkr blir ett utmärkt tillskott i familjen bestående av våra övriga 13 anläggningar”.

”Att kunna sälja sitt livsverk till en seriös part som har ett gott renommé i branschen borgar för fortsatta framgångar samt trygghet för mina medarbetare” säger Anders Forsell, ägare till XL-BYGG Forsells.

Fresks Group kommer med förvärvet av Forsells omsätta en dryg miljard kronor med ca: 280 medarbetare samt 15 anläggningar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Leif Lindholm, 070-698 27 00, VD Fresks Group

 

Fresks, grundat 1862 är en ledande svensk byggvarukedja i norra Sverige fokuserad mot proffssegmentet. Bolaget har 15 butiker under varumärket XL-BYGG Fresks, XL-BYGG Forsells samt Gärdin & Persson. Fresks säljer högkvalitativa byggvaror med hög servicegrad till i huvudsak små och medelstora företag inom proffssegmentet. För mer information, se www.fresks.se samt www.gardinpersson.se