20 juni 2018

Fresks förvärvar Urban Strålin Byggvaror

Fresks fortsätter att expandera genom att förvärva Urban Strålin Byggvaror med verksamhet på tre orter i Västra Götalands Län samt i Jönköping. Nuvarande huvudägare, Kay och Leo Strålin, återinvesterar en större del av köpeskillingen i Fresks. Kay Strålin kvarstår som VD för Urban Strålin Byggvaror efter förvärvet.

Urban Strålin grundade företaget för ca 40 år sedan, men  de senaste åren har sönerna Kay och Leo drivit verksamheten och ocksåvarit huvudägare i bolaget. Verksamheten består idag av fyra anläggningar som finns i Jönköping, Ulricehamn, Töreboda samt Liared, där den sistnämnda även fungerar som distributionscentral för övriga anläggningar. Bolaget omsätter ca 240 mkr och har ca 40 medarbetare.

”Fantastiskt härligt att vi lyckades attrahera familjen Strålin och att de ville kroka arm med oss. Kay och Leo är två enastående  individer som kommer tillföra vår företagsgrupp ytterligare energi och framåtanda. Båda två kommer återinvestera stora delar av köpeskillingen samt fortsätta i sina respektive operativa roller precis som tidigare, vilket borgar för fortsatta framgångar” säger Leif Lindholm, VD Fresks Group.

”För oss känns det verkligen bra att sälja till en koncern som värnar om entreprenörsanda och där beslutsvägarna är både korta och snabba. Att dessutom Fresks har ett upplägg med återinvestering och att man kan fortsätta driva affärerna som tidigare attraherade oss till fullo. Att båda bolagen haft en häftig tillväxtresa gör naturligtvis inte saken sämre” säger Kay Strålin, VD Urban Strålin Byggvaror.

I och med förvärvet av Urban Strålin Byggvaror passerar Fresks-gruppen en pro forma omsättning på 2 mdkr fördelat på 31 anläggningar och med 500 medarbetare.

Affären kräver godkännande från konkurrensverket.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Leif Lindholm, 070-698 27 00, VD Fresks Group

Fresks, grundat 1862 är en ledande svensk byggvarukedja fokuserad mot proffssegmentet. Bolaget har idag 31 anläggningar under flertalet olika lokalt starka varumärken där merparten är profilerade XL-BYGG. Fresks säljer högkvalitativa byggvaror med hög servicegrad till i huvudsak små och medelstora företag. För mer information, se www.fresks.se