22 april 2008

Litorina expanderar – rekryterar toppkrafter samt öppnar kontor i Göteborg

Trots en hög makroekonomisk osäkerhet för närvarande så investerar Litorina i en utbyggd organisation.

– Vi ser lite längre än fluktuationer i konjunktur och gör detta för att stärka vår långsiktiga konkurrenskraft inom vårt segment. Oavsett konjunkturläge så tror vi att Litorinas modell med fokus på industriell utveckling kommer att generera intressanta affärsmöjligheter, inte minst bland generationsskiftesaffärer, säger Harold Kaiser, Managing Partner på Litorina.

Litorina förstärker organisationen med nya toppkrafter;
Lars Verneholt 40, blir ny Partner på Litorina. Lars har en gedigen M&A bakgrund med ett förflutet på Carnegie och Merrill Lynch och kommer närmast från Catella där han sedan 2007 ansvarar för Catella Consumer. Lars har varit rådgivare i ett stort antal nordiska transaktioner de senaste 10 åren, ofta med anknytning till konsument eller retail.

Tidigare i år förstärktes Litorinas organisation dessutom med två nya Associates; Magnus Hedman, som kommer från UBS Investment Bank i London, där han framför allt arbetade med företagsförvärv, försäljningar och börsintroduktioner.

Joseph Ahlberg som kommer från managementkonsultfirman Arthur D. Littles Stockholmskontor, där han arbetade med strategi, värderings och implementerings projekt.

Litorina öppnar kontor i Göteborg;
Litorina slår den första maj upp portarna till sitt nya kontor i Göteborg. Olof Cato, Investment Manager på Litorina och infödd Göteborgare, kommer att ansvara för Göteborgskontoret.

– Västsverige har ett antal intressanta företag och vi tror att en lokal etablering hjälper oss att bättre lära känna regionen, säger Harold Kaiser. Litorina har redan ett par investeringar i regionen och genom att nu etablera oss i Göteborg så vill vi skicka signalen till näringslivet i Västsverige att vi avser att öka aktiviteten här.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Harold Kaiser
Managing Partner, Litorina Kapital
Tel: 0708-543800
E-post: harold.kaiser@litorina.se

Litorina Kapital, grundat 1998, är ett private equity bolag som fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla mindre och medelstora företrädesvis svenska företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina Kapital erbjuder en bred och djup kompetens genom egen organisation samt genom sitt nätverk av industriella rådgivare. Litorina Capital Advisors AB agerar som investeringsrådgivare åt Litorinas tredje fond, Litorina Kapital III LP, vilken nu investerar aktivt. Bakom Litorina Kapital står ett antal långsiktiga och välrenommerade institutioner som tillsammans investerat cirka 2 400 Mkr i Litorina Kapitals tre fonder. För mer information se www.litorina.se