2 november 2011

Litorinas portföljbolag Pahlén förvärvar Pool-guard

Pahlén förvärvar affärsrörelsen i Pool-guard, en ledande tillverkare av automatiska skyddstäckningar för pooler och processbassänger. Genom förvärvet breddar Pahlén sitt kunderbjudande och befäster sin ledande position som tillverkare av högkvalitativa poolutrustning.

Pool-guard grundades 1973 och är Sveriges ledande företag för utveckling, tillverkning och försäljning av automatiska poolskydd med drivning från poolens egna reningsverk. Pool-guard är idag det enda typgodkända skyddstäcket i Sverige som uppfyller Boverkets regler och krav avseende skydd mot drunkning på tomter. Samtidigt bidrar Pool-guards poolskydd till att sänka uppvärmningskostnaden av en pool med upp till 80%. Idag finns mer än 15.000 Pool-guard poolskydd installerade i framför allt privata pooler.

Förvärvet av Pool-guard är en del i Pahléns långsiktiga strategi att förstärka vår ledande position som leverantör av högkvalitativ poolutrustning och att skapa ett säkert, energieffektivt och bekymmersfritt poolägande. Pool-guard fyller en viktig lucka i vårt produktsortiment och gör oss till en mer komplett leverantör av poolprodukter till våra poolåterförsäljare i Sverige och internationellt, säger Hans Ericson, VD för Pahlén.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Hans Ericson
Pahlén, VD
Tel: 070-829 22 20
E-post: hans.ericson@pahlen.se

Harold Kaiser
Litorina, Partner
Tel: 070-854 38 00
E-post: harold.kaiser@litorina.se

Pahlén utvecklar och säljer produkter för swimmingpooler sedan 1967. Genom distributörer och återförsäljare tillhandahåller Pahlén utrustning till kommunala badanläggningar, hotell samt privatpersoner. Pahléns produkter finns idag installerade i anläggningar världen över. 70 % av produktionen exporteras till mer än 50 länder. Företaget finns med huvudkontor och tillverkning i Upplands Väsby. För mer information se www.pahlen.se

Litorina, grundat 1998, är ett private equity-bolag som fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla mindre och medelstora, företrädesvis svenska, företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder bred och djup kompetens genom egen organisation samt genom sitt nätverk av industriella rådgivare. Litorina Capital Advisors AB agerar som investeringsrådgivare åt Litorinas fonder. Bakom Litorina står ett antal långsiktiga och välrenommerade institutioner som tillsammans investerat cirka 4,8 Mdr kronor i Litorinas fyra fonder. För mer information se www.litorina.se