16 juni 2014

Euroflorist förstärker sin internationella närvaro genom förvärv i Polen

Euroflorist har genom ett förvärv av de återstående 51% av Euroflorist SP. Z.O.O i Polen ytterligare förstärkt sin närvaro i Europa. Euroflorist har sedan 1995 haft ett passivt minoritetsägande i bolaget. Euroflorist Polen omsätter ca 20 mkr, har ett heltäckande floristnätvek i Polen samt stor potential till vidareutveckling av verksamheten.

”Vi ser fram emot att nu med ett helägt dotterbolag i Polen kunna vidareutveckla bolaget, stärka dess online närvaro samt position på marknaden. Vi ser att betydande tillväxt kan skapas framgent genom att integrera Polen i vår Europeiska plattform, implementera best-practice inom online och lansera tjänster som vi erbjuder i våra andra Europeiska länder.”, säger Jesper Kärrbrink, VD för Euroflorist.

För ytterligare information, vänligen kontakt:

Jesper Kärrbrink, +46 (0)40 602 00 00, VD för Euroflorist

Euroflorist är Europas ledande online företag inom blomster- och gåvoförmedling med verksamhet i tolv europeiska länder. Euroflorist levererar årligen miljontals blomsterbud och presenter till privatpersoner och företag via sina ca 9,000 anslutna blomsterbutiker. Euroflorist grundades 1982 och har vuxit internationellt genom egen etablering och förvärv av blomsternätverk. Euroflorist erbjöd blomsterförmedling via Internet redan 1995 och en stor del av tillväxten de senaste 15 åren har drivits av onlineförsäljningen som idag utgör ca 50% av omsättningen och är snabbt växande. Bolaget vidareutvecklar kontinuerligt sitt produkt- och tjänsteerbjudande som består av blommor, gåvor, presentkort mm, distribuerade via ett sitt nätverk av blomsterbutiker i Europa.