16 mars 2017

CarpetVista utser Thomas Keifer till ny VD

CarpetVista, ledande inom online-försäljning av kvalitetsmattor med försäljning i drygt 50 länder, har utsett Thomas Keifer till ny VD. Thomas Keifer har en gedigen erfarenhet från detaljhandeln, och kommer närmast från rollen som VD för hemelektronikkedjan Kjell & Company.

CarpetVista har, sedan bolaget grundades av Hossein Sadr och Ludvig Friberger 2005, växt kraftigt och utvecklats till en globalt ledande aktör inom online-försäljning av kvalitetsmattor med försäljning i drygt 50 länder. Det svenska riskkapitalbolaget Litorina, via fonden Litorina IV, klev in som ny majoritetsägare i december 2015 och har tillsammans med grundarna fortsatt att utveckla bolaget. Som ett naturligt steg i utvecklingen av bolaget, har styrelsen utsett Thomas Keifer till ny VD med uppgiften att ytterligare stärka CarpetVistas ledande ställning internationellt och att säkerställa fortsatt stark tillväxt med god lönsamhet.

Thomas har lång erfarenhet som VD från ett flertal olika snabbväxande företag och branscher, med fokus på detaljhandel – och IT-företag. Utöver rollen som VD för Kjell & Company under åren 2008 till 2011 samt 2013 till 2016 har Thomas även varit VD för El och VVS grossisten Solar Sverige, det börsnoterade bolaget MultiQ samt WM Data Owell som sedermera namnändrades till Atea.

Thomas tillträder sin roll som VD för CarpetVista den 3 april 2017 och övertar därmed VD-rollen från Hossein Sadr som i samband med VD-bytet kommer att lämna sin operativa roll i bolaget och övergå till en rådgivande roll och tillika styrelseledamot i bolaget.

”Vi är glada över att ha rekryterat Thomas Keifer som ny VD till CarpetVista. Rekryteringen av Thomas som ny VD har varit ett naturligt steg sedan Litorina och den nya styrelsen klev in i CarpetVista. Det känns bra för alla parter att vi kan ta nästa steg i bolagets utveckling till ett större företag genom att rekrytera Thomas,” säger Nils Vinberg, styrelseordförande i CarpetVista.

Vi välkomnar rekryteringen av Thomas Keifer som ny VD till CarpetVista. Jag är övertygad att hans solida erfarenhet och bakgrund kommer att vara en stor tillgång att ta företaget till nästa nivå. Att ha Thomas med på resan ser jag som ett positivt steg i vår framtida utveckling. Han kommer att bidra med den kompetens och nytänkande som krävs för att bygga en ännu starkare organisation,” säger Hossein Sadr.

”CarpetVista är ett snabbväxande och lönsamt online-företag som har etablerat en fantastiskt stark internationell position inom mattbranschen. Jag ser fram emot att tillsammans med alla engagerade och kunniga medarbetare och styrelsen få arbeta med bolagets fortsatta expansion,” säger Thomas Keifer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nils Vinberg, 0708 – 63 11 01, styrelseordförande för CarpetVista
Thomas Keifer, 0723 – 11 60 12, tillträdande VD CarpetVista

 

CarpetVista, grundat 2005, är den ledande aktören inom försäljning av kvalitetsmattor på internet. Bolaget har huvudkontor och centrallager i Malmö och erbjuder Europas bredaste utbud av unika hand- och maskinknutna mattor i sitt sortiment som säljs internationellt till marknader som Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Norden genom egna webbutiker. För mer information, se www.carpetvista.se.

Litorina, grundat 1998, fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder en bred och djup kompetens genom egen organisation samt genom sitt nätverk av industriella rådgivare. Litorina Capital Advisors AB agerar som investeringsrådgivare åt Litorinas fonder. För mer information, se www.litorina.se.