24 januari 2017

Håkan Nilsson ny koncernchef för LGT Logistics

Håkan Nilsson är utsedd till ny koncernchef för Litorinas portföljbolag LGT Logistics, den ledande leverantören av möbellogistik i Norden. Håkan har lång erfarenhet från chefsbefattningar inom logistikbranschen, senast som VD för Bring Frigo och innan dess för CombiTrans och Bring Cargo International. Nuvarande koncernchef John Riis, som parallellt innehaft rollen som VD för LGT Danmark, har framfört önskemål att kunna fokusera på den danska delen av LGT Logistics verksamhet. Håkan tillträder i maj och John kvarstår som koncernchef fram tills dess för att därefter fortsätta som VD för LGT Danmark.

”Vi är mycket glada att kunna stärka LGT Logistics team med Håkan. Håkan har framgångsrikt drivit och utvecklat flera ledande logistikbolag och hans ledarskap och kundfokus kommer att vara viktiga komponenter för att realisera våra planer för LGT Logistics.” säger Ingvar Nilsson, styrelseordförande för LGT Logistics.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Ingvar Nilsson, Styrelseordförande LGT Logistics, telefon +46 (0)70 669 82 85

 

LGT Logistics är en ledande leverantör av möbellogistik och erbjuder helhetslösningar bland annat bestående av lagerhållning och distribution av möbler inom, samt till och från Norden. Bolaget är baserat i Horsens (Danmark), Tibro (Sverige), Lahtis (Finland) och Vilnius (Litauen) och omsätter på årsbasis närmare 800 MSEK. Genom sitt omfattande distributionsnätverk utgör LGT Logistics en knutpunkt inom den nordiska möbelbranschen mellan producenter, exportörer, importörer, butiker och e-handelsaktörer. Litorina är huvudägare i LGT Logistics sedan april 2015.