25 oktober 2017

Leo’s Lekland förvärvar Andy’s Lekland

Leklandskedjan Leo’s Lekland fortsätter sin snabba expansion. Genom att förvärva Andy’s Lekland, den näst största aktören i Sverige efter Leo’s Lekland, ökar man expansionstakten ytterligare och stärker framför allt Leo’s Leklands position i Stockholmregionen. Transaktionen omfattar totalt fem lekland med en total omsättning om ca 45 miljoner kronor.

Transaktionen innebär att Leo’s Lekland tar över totalt fem Andy’s Lekland på orterna Stockholm (3), Gävle (1) och Örebro (1). De tre anläggningarna i Stockholm kommer att byggas om och öppnas på nytt under Leo’s Leklands varumärke. Anläggningarna i Örebro och Gävle kommer tillsvidare drivas vidare under varumärket Andy’s Lekland i Leo’s Leklands regi.

”Att hitta attraktiva lägen i Stockholmsområdet är en utmaning och vi såg affären som en positiv möjlighet för oss att expandera och befästa vår position i huvudstaden. Nu bygger vi om och anpassar leklanden i Barkarby, Bromma och på sikt även Länna för att passa in i Leo’s koncept” säger Joakim Gunler, VD Leo’s Lekland.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Joakim Gunler, 070-553 30 21, VD Leo’s Lekland

 

Leo’s Lekland är Nordens största leklandskedja med totalt 41 anläggningar (24 i Sverige, 9 i Norge, 5 i Danmark och 3 i Finland). När bolaget startade 2006 ville grundarna skapa en mötesplats för familjer med fokus på lek och rörelse. Det är mer aktuellt än någonsin eftersom rapporter från WHO visar att barnen rör på sig för lite idag. Företagets framgång bygger på ett strakt koncept med lek, bus och rörelse för hela familjen med säkerhet, renlighet och service i första rummet. För mer information, se www.leoslekland.se.