22 november 2017

WallVision förvärvar Wall&decó

WallVision fortsätter sin internationella expansion genom att förvärva det italienska premium varumärket Wall&decó. Den tidigare ägaren kommer vara fortsatt verksam i bolaget och återinvestera i WallVision.

WallVision är den ledande tapettillverkaren i Norden med en växande internationell närvaro. Bolaget består, före förvärvet, av fyra starka varumärken; Boråstapeter, Engblad & Co, Cole & Son samt Mr Perswall.

Genom förvärvet av det italienska premium varumärket Wall&decó stärker WallVision sin internationella närvaro och inkluderar ett starkt varumärke i gruppen. Bolaget, med en omsättning om ca 80 mkr, har haft en tvåsiffrig tillväxt med goda vinstmarginaler sedan de grundades 2005.

”Jag ser verkligen fram emot att få in Wall&decó i vår verksamhet, att fortsätta växa bolaget samt ta det till nästa nivå tillsammans med Christian Benini och hans team” säger Olle Svensk, VD WallVision.

Förvärvet förväntas slutföras i mitten av januari 2018. Efter förvärvet kommer WallVision att ha en omsättning (pro forma) om ca 600 mkr och ca 210 anställda.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Olle Svensk, 0768 56 60 93, VD WallVision

WallVision, grundades 1905 och är den ledande tapettillverkaren i Norden. Bolaget designar, producerar och säljer premium tapeter under fyra starka varumärken, Boråstapeter, Engblad & Co, Cole & Son samt Mr Perswall. Bolaget har en växande internationell närvaro, som står för ca 25% av omsättningen. WallVision har sitt huvudkontor i Borås och har ca 190 anställda. För mer information, se www.wallvision.se