22 november 2018

Care of Carl väljer Litorina som partner

Litorina ingår partnerskap med Care of Carl, Nordens ledande online-aktör inom försäljning av välkända och klassiska varumärken för män med hög kvalitet inom kläder, skor och accessoarer. Genom Litorinas inträde tillförs Care of Carl utökade resurser för att fortsätta bolagets utveckling och expansion.

Care of Carl är baserat i Borås och har sedan starten haft en övertygelse om att personlig service, engagemang och intresse förenklar och förgyller vardagen för bolagets kunder. Care of Carl erbjuder män möjligheten att utforma sin garderob och personliga stil genom att tillhandahålla omsorgsfullt utvalda kvalitetsvarumärken online. Bolaget omsätter ca 220 miljoner kronor och har en årlig tillväxt om drygt 20%. Care of Carl har en lojal och växande kundgrupp av stilmedvetna män över hela Norden som servas utifrån centrallagret i Borås.

Som följd av den kontinuerligt ökande efterfrågan på Care of Carls noga utvalda sortiment har Henning Källqvist valt Litorina som partner för att fortsätta bolagets utveckling. Litorina blir ny majoritetsägare och Henning Källqvist, som grundade företaget 2010, kvarstår med 30% ägande och fortsätter i sin roll som VD.

Care of Carl har en oerhört stark position på marknaden, men för att ta tillvara på alla möjligheter framåt så krävs ännu mer resurser och investeringar. Litorina och jag delar både synen på vår nuvarande position men framförallt planen framåt. Jag är övertygad om att Care of Carl kommer att kunna nå ännu fler kunder som upptäcker fördelarna med att handla hos oss med vår höga servicenivå, vilket kommer resultera i ännu högre tillväxt.”, säger Henning Källqvist, grundare och VD för Care of Carl.

Care of Carl är ett högkvalitativt svenskt företag med en ledande marknadsposition i Norden inom sin nisch i den snabbt växande online-kanalen”, säger Paul Steene, Partner på Litorina. ”Vi är mycket glada över att Henning har valt Litorina till sin partner i den fortsatta utvecklingen av bolaget.

Litorina har sedan tidigare goda erfarenheter av att investera i bolag med försäljning av premiumkläder för män, genom vår investering i skjortbolaget Eton. Vi har också utvecklat bolag med internationell online-försäljning som CarpetVista som säljer mattor i ett femtiotal länder och Euroflorist som förmedlar blommor online i Europa. Vi hoppas kunna bidra med kompetens inom dessa områden till Care of Carl i bolagets fortsatta utveckling”, säger Magnus Ressel, Director på Litorina.

Litorina och Henning Källqvist har tillsammans stakat ut en tydlig målbild för hur man gemensamt ska utveckla bolaget de kommande åren där fokus ligger på att fortsätta bolagets offensiva expansion samtidigt som bolaget bibehåller sitt fokus på att leverera marknadens bästa kundupplevelse. Som ett led i att förverkliga denna vision kommer Mr Porters före detta VD, Ian Tansley, gå in som styrelseledamot och rådgivare till bolaget.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Magnus Ressel, 0768 96 11 89, magnus.ressel@litorina.se, Director Litorina
Henning Källqvist, 0707 77 21 85, henning@careofcarl.com, VD Care of Carl

Care of Carl, grundat 2010, är ledande i Norden inom försäljning av premiumkläder, skor och accessoarer för män. Det noga utvalda sortimentet säljs till kunder via bolagets egen webshop över hela Norden. Care of Carl omsätter cirka 220 miljoner kronor och har sitt huvudkontor i Borås. För mer information, se www.careofcarl.com.

Litorina, grundat 1998, är ett svenskt investeringsbolag som fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder en bred och djup kompetens genom egen organisation samt genom sitt nätverk av industriella rådgivare. För mer information, se www.litorina.se.