2 oktober 2018

Fresks förvärvar XL-BYGG Mellerud

Fresks fortsätter att expandera genom att förvärva XL-BYGG Mellerud, en XL-BYGG-butik i Mellerud i Västra Götaland. Tidigare ägaren Benny Mattsson återinvesterar en större del av köpeskillingen i Fresks.

XL-BYGG Mellerud startade sin verksamhet 2008 och har sedan 2012 ägts och drivits av Benny Mattsson och hans son Thomas Mattsson. Verksamheten består av byggvarubutiken i Mellerud, i Dalslands kommun i Västra Götaland. Butiken är en del av kedjan XL-BYGG. Idag har bolaget 8 medarbetare och omsätter cirka 30 mkr.

”XL-BYGG Mellerud har med familjen Mattsson genomfört en väldigt fin tillväxt- samt lönsamhetsresa och med oss i bilden kan vi utveckla detta ytterligare” säger Leif Lindholm, VD Fresks Group

I och med förvärvet av XL-BYGG Mellerud passerar Fresks-gruppen en pro forma omsättning på 2 mdkr fördelat på 32 anläggningar och med 500 medarbetare.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Leif Lindholm, 070-698 27 00, VD Fresks Group

Fresks, grundat 1862 är en ledande svensk byggvarukedja fokuserad mot proffssegmentet. Bolaget har idag 32 anläggningar under flertalet olika lokalt starka varumärken där merparten är profilerade XL-BYGG. Fresks säljer högkvalitativa byggvaror med hög servicegrad till i huvudsak små och medelstora företag. För mer information, se www.fresks.se