3 september 2019

JOHBECO förvärvar den finska fisk- och skaldjursspecialisten Arvo Kokkonen

Den svenska färskvarukoncernen JOHBECO, bestående av bland andra Johan i Hallen och Bergfalk & Co, stärker sin position i Finland genom förvärv av den finska fisk- och skaldjursspecialisten Arvo Kokkonen Oy. Tack vare partnerskapet kan Arvo Kokkonen nu erbjuda sina kunder i Finland ett fullt sortiment av högkvalitativa råvaror även från kött- och charkuterisidan.

Arvo Kokkonen erbjuder ett komplett färsk- och frysvarusortiment inom fisk och skaldjur och har med sina 40 år i branschen en stark position i Finland. Målsättningen är att erbjuda ett mångsidigt urval av miljöcertifierade varor till kunder i hela Finland. Arvo Kokkonen finns etablerade i Vanda, strax utanför Helsingfors, och i Nurmes i östra Finland. Från Vanda transporteras det dagligen tusentals kilo fisk och skaldjur till restauranger, butiker och grossister. Tack vare anläggningen i Nurmes, som ligger vid en insjö, har företaget tillgång till en rad olika sötvattensfiskar samt lång erfarenhet från bolagets egna rökeri.

Jari Kokkonen, VD på Arvo Kokkonen Oy, ser positivt på det nya samarbetet:
”Vi märkte tidigt i diskussionerna att vi delar samma tankar och passion för det vi gör. Att vi är en del av en större grupp gör det lättare för våra kunder att få tillgång till ett mycket större urval av råvaror än tidigare. Allt från en och samma leverantör. Med det breda utbudet från fisk, skaldjur, kött och charkuterier kommer vi att även kunna locka till oss nya kunder” säger Jari Kokkonen.

Lars Bengtsson, VD för JOHBECO, ser förvärvet som ett viktigt steg i koncernens fortsatta expansionsresa:
”Vi startade i Finland för tre år sedan med Bergfalk & Co Oy och kände att det nu var dags att förstärka vår position i Finland ytterligare. Våra värderingar och tankar är helt i linje med Arvo Kokkonen Oy´s och vi ser framemot att kunna fortsätta utveckla vår roll på den finska marknaden nu stående på två starka ben; fisk och kött” avslutar Lars Bengtsson.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Lars Bengtsson, VD, JOHBECO AB
tel. +46 70 523 30 02, lars.bengtsson@johbeco.se

 

Under 2019 har koncernen JOHBECO presenterat en rad nya förvärv. Från att koncernen tidigare bestod av Johan i Hallen AB och Bergfalk & Co AB har nu även fisk- och skaldjursspecialisterna Fiskeboa i GBG AB, Gothia Seafood AB och Fiskgrossisten i Helsingborg AB adderats till. Tillsammans med förvärvet av Arvo Kokkonen Oy omsätter koncernen närmare EUR 160 miljoner (SEK 1,7 miljarder).