1 oktober 2019

Litorina investerar i NN07

Litorina förvärvar majoriteten av aktierna i NN07, ett internationellt premiumvarumärke inom kläder för män med inriktning på casual-segmentet. Investeringen sker i partnerskap med NN07s grundare och ledning samt tidigare huvudägare, Fidelio, som alla kvarstår med ett betydande delägande. Genom att kombinera ett starkt värdeerbjudande, högkvalitativa produkter, och ett autentiskt och konsekvent varumärke har NN07 åstadkommit en stark och lönsam tillväxt sedan starten 2007. Litorina, med tidigare erfarenheter från konsumentvarumärken inom premiumsegmentet, kommer stötta bolaget i dess fortsatta utveckling och internationella expansion.

NN07 grundades i Köpenhamn år 2007 och är välkända för sina populära chinos. Bolaget har tack vare sitt fokus på design, kvalitet och passform framgångsrikt etablerat sig som ett livsstilsvarumärke med en komplett produktportfölj bestående av byxor, skjortor, stickat, tröjor, jeans och ytterkläder. Hållbarhet genomsyrar samtliga produkter och NN07 arbetar ständigt med att skapa tidlösa och högkvalitativa plagg som därmed står sig över tid.

NN07s förmåga att förfina klassiska herrkläder och skapa ”morgondagens klassiker” av högsta kvalitet har lett till att NN07 har en lojal kundbas samt etablerat starka relationer med partners i återförsäljarledet. NN07 har byggt nära samarbeten med ledande lokala och globala återförsäljare såsom NK, Magasin, Care of Carl, Mr. Porter, Harvey Nichols, Liberty, Engelhorn, Konen, Bijenkorf och Nordstrom. Idag säljs NN07s produkter i över 40 länder, med ca. 75% av försäljningen i Skandinavien och ca. 25% framförallt i Storbritannien, Tyskland, Benelux och USA.

För att ytterligare stötta bolaget i sin internationella expansion och varumärkesbyggnad stärks styrelsen med Fabian Månsson (tidigare VD för bl.a. H&M och Eddie Bauer) som ny styrelseordförande och Hans Davidson (tidigare VD för Eton) som ny ledamot. Anders Cleemann (VD för Muuto och tidigare VD för Peak Performance) kommer fortsätta som ledamot i styrelsen.

”Med sitt kompromisslösa fokus på att ta högkvalitativa produkter med ett starkt värdeerbjudande till marknaden har NN07 mycket goda förutsättningar att fortsätta sin starka och lönsamma tillväxtresa. Vi har sedan tidigare goda erfarenheter från att investera i bolag med försäljning av premiumkläder för män, bland annat genom vår investering i det internationella skjortvarumärket Eton, och vi är därför glada att NN07 valt Litorina som partner. Vi är imponerade över teamet på NN07 och vad de har åstadkommit fram till idag. De starka relationerna NN07 har med sina strategiska återförsäljare utgör en bra grund för fortsatt internationell expansion. Vidare har NN07 en lojal kundbas, tack vare sitt fokus på att erbjuda högkvalitativa produkter, vilket skapar intressanta möjligheter på den digitala arenan”, säger Gustav Thott, Partner på Litorina.

”NN07-teamet ser fram emot det nya partnerskapet med Litorina, som är en ledande investerare inom konsument- och varumärkesbolag. Vi växer starkt i Skandinavien och expanderar internationellt hos premiumåterförsäljare, samtidigt som vi förstärker vår närvaro online. Litorina kommer med sin kompetens, erfarenhet och sitt nätverk vara ett mycket bra stöd till vårt skickliga team på NN07 i vår spännande tillväxtresa”, säger Tommy Holte, VD på NN07.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Tommy Holte, +45 29 61 46 26, VD, NN07
Gustav Thott, +46 708 55 66 30, Partner, Litorina V Advisor

NN07 är ett livsstilklädmärke som vilar på grundpelarna; kvalitet, känsla för detaljer och hantverk. Från huvudkontoret i Köpenhamn skapar teamet ”morgondagens klassiker” genom kompromisslöst fokus på passform, design och kvalitet. NN07s produkter säljs internationellt via NN07s egna hemsida, konceptbutiker, ledande näthandlare, varuhus och butiker. För mer information, vänligen besök www.nn07.com.

Litorina, grundat 1998, fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla nordiska företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder bred och djup kompetens genom den egna organisationen och sitt nätverk av industriella rådgivare. För mer information, vänligen besök www.litorina.se.

Fidelio Capital är ett svenskt investmentbolag som investerar i privata bolag i Nordeuropa. Deras ambition är att vara en aktiv ägare genom att arbeta nära bolagsledningen för att driva tillväxt och skapa lönsamma och starka företag. En kombination av snabbt beslutsfattande och ett flexibelt investeringsmandat gör att bolaget kan vara en långsiktig, flexibel och pragmatisk investerare. Genom att arbeta nära bolagsledningen, hjälper Fidelio sina portföljbolag att utvecklas genom att tillföra kompetens, engagemang och kapital. För mer information, vänligen besök www.fideliocapital.se.