7 oktober 2019

Michael Lindskog utsedd till ny VD i Litorinas portföljbolag CarpetVista

Styrelsen i CarpetVista, det ledande företaget inom online-försäljning av kvalitetsmattor i Europa, har utsett Michael Lindskog till ny VD och koncernchef med tillträde den 14 oktober 2019. Michaels fokus kommer att ligga på att accelerera tillväxten i CarpetVista och därigenom uppnå full utväxling på den plattform som etablerats i bolaget sedan Litorinas investering i december 2015.

”Vi är väldigt glada att Michael, som har gedigen erfarenhet av internationell e-handel, skall tillträda som VD för CarpetVista. Jag ser fram emot att tillsammans med Michael och hans team, med djup förståelse för teknik och online marknadsföring, fortsatt driva lönsam tillväxt”, säger Erik Lindgren, ny ordförande i styrelsen sedan 2019. Erik har bred erfarenhet av e-handel och digitalisering från bl.a. ordföranderollen i Apotea samt från diverse andra e-handelsbolag som Addnature, Babyland och Tretti.se.

”Jag ser fram emot att börja jobba på CarpetVista som redan är ett väletablerat och framgångsrikt bolag men där jag också tror att det finns en möjlighet att ytterligare befästa eller ta över ledarrollen i ett flertal marknader utöver vad som är fallet idag”, säger Michael Lindskog. Michael har gedigen erfarenhet av att arbeta med e-handel och av att driva verksamheter utifrån datadrivet beslutsfattande. Michael har tidigare varit ansvarig för Zalando i Norden och dessförinnan var Michael projektledare på McKinsey. I dessa roller har Michael byggt upp en bred internationell arbetslivserfarenhet från viktiga marknader för CarpetVista så som Tyskland och USA.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Lindgren, +46 70 824 12 86, styrelseordförande för CarpetVista

CarpetVista, som omsätter ca SEK 400m, är den ledande aktören inom försäljning av kvalitetsmattor online. Bolaget har huvudkontor och centrallager i Malmö och erbjuder Europas bredaste utbud av unika hand- och maskinknutna mattor i sitt sortiment som säljs internationellt till marknader som Tyskland, Frankrike, Nederländerna och Norden genom egna webbutiker. För mer information, se www.carpetvista.se.

Litorina, grundat 1998, fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder en bred och djup kompetens genom egen organisation samt genom sitt nätverk av industriella rådgivare. För mer information, se www.litorina.se.